Program Majálesu ´999

Od 30.4. do 7.5.1999 se můžete těšit na již pátý ročník Majálesu. Asociace studentů a přátel Slezské univerzity, jakožto její pořadatel Vám nabízí program:


PÁTEK 30.4.

Majálesový průvod (začátek ve 14.30) ) po trase do Ptačího vrchu Ostrožnou s cílem na Horním náměstí s břeskným doprovodem bubeníků a trubačů ZUŠ V. Králíka. Tentokrát jako průřez našimi dějinami od pravěku až po hamburger-style dneška formou živých soch. Výtvarné nápady vítány! Kostýmové převleky a rej různých masek přímo nutný! Na Horním náměstí pak programy opavských škol a volba krále Majáles!!!

Majálesový bigbít (začátek v 18.00), osm hodin stoprocentně živé hudby! Hosty jsou Znouzectnost (Plzeň), Yaba (Opava), Luza (Opava), Need Of Activity (Hostinné) a nebude chybět ani Synergy (Brno).

ZNC


NEDĚLE 2.5.

Opavský filmový festiválek (OpaFiFek), který proběhne v kině Elektra (E), Loutkovém divadle (L) a RC JAM (J) pod odborným vedením Filmového klubu v Opavě.
3.5. 17:30 (E): Charakter, 4.5. 16:30 (E): Underground, 5.5. 17:00 (E): Do naha!, 6.5. 16:30 (L): Noc na zemi, 7.5. 17:00 (J): Koyaanisqatsi.


PONDĚLÍ 3.5.

Vystoupení pěveckého souboru SU aneb hudba kosmických sfér v recesním podání (atrium SU, 20:30).

Vernisáž výtvarné skupiny "Wakuum 15 G" s novým projektem "WEI-WU-WEI" (21.00), atrium SU. Po loňském úspěchu programu "Trable na stanici Mir"
se vám opět představí náhodné sdružení umělců Čech, Moravy a Slezska. Zveme na vernisáž, na které vystoupí žena-mim Petra Crhová (HAMU) a básnické sdružení Heroin (Ostrava). Výstava trvá do 5.5.


ÚTERÝ 4.5.

Módní přehlídka (začátek v 15.00). Nemáte co na sebe? Zaskočilo jarní počasí i vaši skříň? Neporadíme vám.
Zveme vás do soudní síně, odkud vás za hlasité emoce nikdo vykazovat nebude. Naopak. Staňte se (ne)zaujatými diváky módní pře, kterou ani policejní hlídka nerozsoudí. Obstojí opavské módní obchody? A Jan Tleskač? ... A Vy?
Přijďte (se pře)svědčit 4.5. ve tři na Horní náměstí. Dvě z nejinteligentnějších a nejkrásnějších studentek Slezské univerzity pořádají netradiční fashion show.

Divadlo OKNO - "Hodina opojení" - Výběr z poezie Boudelairových "Květů zla" a "Malých básní v próze"
(Atrium SU od 20.00) v podání divadla studentů SU.

Hudebně-poetický večer s uskupením názvu Srpen, jež básně Otokara Březiny podbarvené hudebním potokem přináší. V atriu SU, (21.00). Další podrobnosti překvapením.


STŘEDA 5.5.

Nostalgie s Krylem (atrium SU, 19.00). Nejen vzpomínka na Karla Kryla, jedinečný pořad, jehož protagonisty jsou bratr K.K., Jan Kryl a známý písničkář Pepa Nos. V případě deště, sněhu či krup ve vinárně U Přemka. Pokud bude chuť, můžeme společně pány Krylem a Nosem v podvečer čtvrtečního diskusního fóra načít téma o člověku a společnosti.


ČTVRTEK 6.5.

Diskusní fórum "Člověk-společnost-kultura-soužití", Moravská kaple Domu umění (10:00 - 15:00). Účast přislíbili tito přednášející: Mgr. Igor Nosál (Občanská společnost a kultura jako problém demokracie), Mgr. Petr Krohe (Konflikt a jeho možnosti řešení). Ve spolupráci s Kontaktním a poradenským centrem Pod slunečníkem (bývlé CKP), Oblastní charitou Opava a Občanským sdružením Bonum Publicum.

Autogramiáda a autorské čtení předního moravského spisovatele, básníka a příslušníka "zmrhané generace", Hnáta Daňka, v knihkupectví Votobia.

Divadlo OKNO - "Den jako stvořený pro Banánové rybičky" představení adaptace Salingerových a Kunderových povídek - v Loutkovém divadle ve 20.00


PÁTEK 7.5.

Závěrečná after párty s občerstvením a vystoupením DJ KOREJSE a další reprodukovanou hudbou v atriu SU, za libého šumivého doprovodu pěnivého moku.



Součástí Majáles bude i výstava výtvarných prací mentálně postižených dětí a dětí z mateřských škol. Tyto práce budou vystaveny po celém městě, v nemocnici, poliklinikách i v prostředcích hromadné dopravy podobu trvání akce. Ve spolupráci s Institutem tvůrčí fotografie SU by měl vzniknou také projekt věnovaný zastřešujícímu tématu Majálesu. O tom všem i o něčem navíc bude informovat také speciální majálesový bulletin "BEZBRZD".



Část výtěžku Majálesu ´999 bude věnována na konto Oblastní charity Opava na přemístění a rekonstrukci chráněných rehabilitačních dílen pro psychotiky.


K živelné účasti zvou ORGANIZÁTOŘI - akční skupina ASPSU s názvem "Nejistý zítřek".

Vaše dotazy na Blackyho hlavu - blackysek@email.cz


SPONZOŘI MAJÁLES ´999





Copyright © 1999 Martin Lesage.
Seznam ATLAS - portal pro Cechy a Moravu